^Επάνω
Get Adobe Flash player

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Για τον "Θαλασσοσφυριχτή" και τη "Στραβοκωσταινα" (Εκδόσεις Αρτέον-εικόνες: Εύα Καραντινού) μίλησε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Αλμυρού Μαγνησίας ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λεϊμονής Διονύσης Η δασκάλα της Γ΄ τάξης Λιλή Μαρία με τις μαθήτριες και τους μαθητές της τάξης δραματοποίησαν  σκηνές του "Θαλασσοσφυριχτή". Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν τις τις ζωγραφιές τους τις οποίες δημιούργησαν με την παρότρυνση των δασκάλων τους.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου με την ευκαιρία της  Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου και η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.
Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανέλαβε, για τρίτη φορά στην ιστορία του, να δημιουργήσει το μήνυμα και την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023.

Το μήνυμα «Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με» που έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος  και το εικαστικό της αφίσας 2023 που ζωγράφισε η Φωτεινή Στεφανίδη, θα μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο την αγάπη για την ανάγνωση, μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι πανανθρώπινες αξίες της ισότητας και της συμπερίληψης, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στον «άλλο».

 

ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ

 

Η ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ 2

 

Η ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ 3

 

Η ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ 51

 

Η ΣΤΡΑΒΟΚΩΣΤΑΙΝΑ 41

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
Αλμυρός
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021482
email: mail@3dim-almyr.mag.sch.gr
Copyright © 2013. Το σχολείο μας! Rights Reserved.