^Επάνω
Get Adobe Flash player

1Η ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ

 

Την Τρίτη 14-10-2014 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού οι δράσεις σχετικά με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού, καθώς και πολλοί γονείς των δύο σχολείων.

   Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη Διαφορετικότητα και στον Ρατσισμό. Τα τελευταία χρόνια, σημαντικοί φορείς (Ο.Η.Ε., Παγκόσμιες Αθλητικές Ομοσπονδίες κ.α. ) αναγνωρίζουν τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων, όπως η κοινωνική συνοχή , η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα, που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών πολιτών .

   Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και οι μαθητές συμμετείχαν στο γιορτασμό της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με τις παρακάτω δράσεις:

$1.       Παρουσίαση ? Ομιλία με θέμα: «Όλοι διαφορετικοί ? όλοι ίσοι».

$2.       Ομιλία με θέμα: «Ρατσισμός και Αθλητισμός».

$3.       Παρουσίαση των παραολυμπιακών αγώνων.

$4.       Προβολή video, σχετικών με τον ρατσισμό, τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των παιδιών , με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό μικρών και  μεγάλων.

$5.       Δημιουργία αφισών από τους μαθητές  για τη διαφορετικότητα και την ισότητα όλων των παιδιών της γης.

$6.       Πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου  (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αλμυρού. Σχηματίστηκαν μικτές ομάδες (αγόρια, κορίτσια, παιδιά του Ειδικού Σχολείου) με στόχο την ισότιμη συμμετοχή όλων, χωρίς διακρίσεις και την προβολή του μηνύματος της  ημέρας μέσα από τη βιωματική μάθηση.

                               -Ο-

                                   Σύλλογος Διδασκόντων

                                    του  3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
Αλμυρός
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021482
email: mail@3dim-almyr.mag.sch.gr
Copyright © 2013. Το σχολείο μας! Rights Reserved.