^Επάνω
Get Adobe Flash player

Τα παραδοσιακά παιχνίδια, ένας δίαυλος επικοινωνίας και ενδυνάμωσης της σχέσης σχολείου - οικογένειας

Στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α2 και Ε2 του σχολείου μας μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, Μαρία Ντουμανάκου, συντονίστρια του άξονα, Μαρία Κορδέλα, Σταυρούλα Πασχαλούδη, Ειρήνη Ρεντζούλα και Άννα-Μαρία Κατσαβριά, ολοκλήρωσαν τις δράσεις του άξονα με τον καλύτερο και πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης (τμήμα Α2) παρουσίασαν ένα μικρό καλοκαιρινό θεατρικό δρώμενο, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης (τμήμα Ε2) παρουσίασαν τις σκέψεις τους, όταν ακούν τη λέξη παιχνίδι. Ετοίμασαν και παρουσίασαν και σχετικό πίνακα. Στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων υπήρχε επίσης και έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών όλου του σχολείου με θέμα τα παραδοσιακά παιχνίδια!

Στη συνέχεια γονείς και παιδιά βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίστηκαν σε ομάδες και το παιχνίδι ξεκίνησε!!!! Οι μαθητές της Α΄ τάξης έπαιξαν αντιμέτωποι στους γονείς τους κουτσό, τρίλιζα, σκοινάκι και τέλος μήλα ενώ οι μαθητές της Ε τάξης έπαιξαν μήλα, καμάρα και τζαμί. Φυσικά και στις δυο ομάδες υπήρξαν μόνο νικητές αφού όλοι μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε και ο στόχος του προγράμματος που αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.

               Η εκπαιδευτικός και συντονίστρια του άξονα αξιολόγησης

                                             Μαρία ΝτουμανάκουA 1

                                                                                                                                                            

A3                                                        A4

A5

 

A2

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
Αλμυρός
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021482
email: mail@3dim-almyr.mag.sch.gr
Copyright © 2013. Το σχολείο μας! Rights Reserved.