^Επάνω
Get Adobe Flash player

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε΄ τάξης, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου το Δημαρχείο της πόλης μας στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας (Πόλη και Πολιτισμός-Πόλη και διασκέδαση).

Μετά την υποδοχή που επιφύλαξαν στους μαθητές οι υπεύθυνες της βιβλιοθήκης και το κέρασμα που τους προσφέρθηκε , ακολούθησε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Αλμυρού

κ. Μπέη Αρετή , υπεύθυνη Πολιτισμού και Παιδείας.

Για τους μαθητές ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το Δημαρχείο και έκπληξη τους προκάλεσε η αίθουσα του συμβουλίου στην οποία μας συνάντησε η κ.Μπέη.

Η Αντιδήμαρχος εξήγησε τη σημασία των πολιτιστικών δράσεων στην πόλη μας, σκοπός των οποίων είναι η αναβίωση και η διατήρηση της τοπικής κληρονομιάς αλλά και η παρουσίαση της σύγχρονης τέχνης και του πολιτισμού. Με αυτό τον τρόπο οι νέοι έρχονται σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και την καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου τους.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε ετήσιες δράσεις αλλά και σε μελλοντικά σχέδια με στόχο την «άνθηση» της πολιτιστικής ζωής του Αλμυρού.(Αρχαιολογικοί χώροι, Πινακοθήκη, συναυλίες, κ.α.)

Στα πλαίσια των παραπάνω συζητήσεων διατυπώθηκαν προβληματισμοί και ερωτήματα των παιδιών προς την κ. Αντιδήμαρχο, αναπτύσσοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσά τους .

Την επίσκεψή μας ακολούθησε μικρή περιήγηση των μαθητών στο γραφείο του Δημάρχου όπου εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τους υπέροχους πίνακες του σπουδαίου Αλμυριώτη καλλιτέχνη Αθ. Ακριβόπουλου.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Κορδέλα Μαρία, Κρίκη Ευαγγελία.

δημος 1

 

 

δημος 2

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
Αλμυρός
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021482
email: mail@3dim-almyr.mag.sch.gr
Copyright © 2013. Το σχολείο μας! Rights Reserved.