^Επάνω
Get Adobe Flash player

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Ενδοσχολική Επιμόρφωση με θέμα τη διαχείριση κρίσεων μετά από φυσικές καταστροφές. Την ενημέρωση στις/στους εκπαιδευτικούς έκαναν Εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας. Η ενημέρωση αφορούσε σε ζητήματα αντιμετώπισης προβλημάτων μετά από πλημμύρες ή σεισμούς.

 

fys kat 1

 

φυσ κατ 2

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Σήμερα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στο σχολείο μας υποδεχτηκαμε τα παιδιά και τις/τους εκπαιδευτικούς/ΕΒΠ του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Παρουσιάσαμε στους συμμαθητές μας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, φωνάξαμε το σύνθημα μας,παρουσιάσαμε το θεατρικό μας, παίξαμε παιχνίδια εμπιστοσύνης και ενσυναισθησης,διαβάσαμε το βιβλίο μας και ζωγραφίσαμε. Κυρίως χαρήκαμε, συμπορευτηκαμε, συνεκπαιδευτηκαμε!Ευχαριστούμε τους φίλους του Ειδικού γιατην όμορφη κατασκευή!

Το 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Άτομα με ειδικές ανάγκες:

  1. Άτομα με δυσκολίες μάθησης, εξαιτίας σωματικών, ψυχολογικών και κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων.
  2. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους μας. Έχουν το δικαίωμα της ζωής, της ελευθερίας, της ισότητας, της μόρφωσης. Θέλουν και πρέπει να μάθουν, να πάνε σχολείο, να ενταχθούν στην κοινωνία.

Δεν πρέπει να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να καταφέρουν ό,τι και οι υπόλοιποι. Αν τους δώσουμε την ευκαιρία και τον χρόνο θα μας εκπλήξουν με τις επιδόσεις τους. Τα άτομα αυτά δε θέλουν τον οίκτο μας, αλλά θέλουν τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Ένας τυφλός θέλει να μην παρεμποδίζουμε τη μετακίνησή του, όπως και αυτός που είναι σ’ ένα καροτσάκι. Να μη σταθμεύουμε μπροστά σε ράμπες ή πάνω σε πεζοδρόμια.

Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους ανάπηρους ούτε να αρνούμαστε τη φιλία τους. Αν τους φερθούμε όπως στους φίλους μας, θα μας αγαπήσουν και θα γίνουν οι καλύτεροί μας φίλοι.

Όταν αποδεχόμαστε ότι τα άτομα με ΑΝΑΠΗΡΙΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα με μας, αυτό δείχνει και τον πολιτισμό ενός λαού, μιας χώρας.

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ- ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ: Ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας πρέπει να επιδιώκεται από όλους μας. Αυτό διδάσκεται τόσο στην οικογένεια όσο και στο σχολείο. Αν κοιτάξουμε δίπλα μας με κανέναν δε μοιάζουμε, έχουμε όμως τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις.

Το σημαντικότερο είναι να έρθουμε στη θέση του άλλου και να δούμε με τα μάτια του πως αισθάνεται αυτός. Τότε θα δώσουμε λύσεις σε πολλά προβλήματα και των Ανάπηρων.

Στο γενικό σχολείο μέσα από τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη στήριξη, το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και τους Σχολικούς Νοσηλευτές γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν τα άτομα με Αναπηρία στο σχολείο, στο εκπαιδευτικό σύστημα και κατ’ επέκταση στην κοινωνία μας.Το δικό μας σχολείο μας χωράει όλους!

Η ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

ΕΙΚ 1

ΕΙΚ 2

ΕΙΚ 3

ΕΙΚ 4

ΕΙΚ 7

ΕΙΚ 8

ΕΙΚ 6

ΕΙΚ 5

ΕΙΚ 10

ΕΙΚ 9

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ

Σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 "μικροί και μεγάλοι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού ένωσαν τις δυνάμεις τους και φόρεσαν τα γάντια τους καταφέρνοντας να απομακρύνουν 172 κιλά απορριμμάτων από την παραλία Αλμυρού! Ύστερα από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες της προηγούμενης περιόδου, ο Βόλος, το Πήλιο και ο Αλμυρός έχουν καταβάλλει προσπάθειες να επανέλθουν στους ρυθμούς τους. 

Η δράση του παράκτιου καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω (https://www.ab.gr/el/pg-prosfero), μιας κοινής προσπάθειας της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές, με την ενεργό συμμετοχή 44 μαθητών, 8 δασκάλων και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.΄

            Στόχος της δράσης η ανάδειξη της σημασίας της ενεργής συμμετοχής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

            Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Πέμπτης και της Έκτης τάξης και οι εκπαιδευτικοί Μπασιάκος Γεώργιος, Κορδέλα Μαρία, Καλαντζής Γεώργιος, Χατζηκυριάκου Ευτυχία, Τζιοβάρα Παναγιώτα, Ρεντζούλα Ειρήνη – Χρυσοβαλάντω, Βασιλάκου Αθανασία, Παζάρα Ειρήνη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων Μαργαρίτη Ελένη.

            Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά τις εκπροσώπους της iSeaΚατσαούνη Κατερίνα και Πυλωρίδου Κυριακή για τη συνεργασία, για την προμήθεια σάκων και γαντιών και για την ενημέρωση τόσο σε περιβαλλοντικά θέματα όσο και για τις δράσεις της οργάνωσης.

Λ 1

 

ΕΙΚΟΝΑ 3 1

ΕΙΚΟΝΑ 4 1

 

ΕΙΚΟΝΑ 71

 

ΕΙΚΟΝΑ 81

Σύμπραξη μαθητών/τριών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού με τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού

Σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας Αξιώτης Δημήτριος, Αξιώτης Ευστάθιος, Καλαντζή Σοφία Ξενιά, Κοντομάνος Αριστείδης, Μπασιάκος Χρήστος, Σταθακόπουλος Απόστολος με τους δασκάλους τους Μπασιάκο Γεώργιο, Καλαντζή Γεώργιο και Χατζηκυριάκου Ευτυχία συμμετείχαν στη σχολική εορτή του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κοινή βιωματική δράση ζωγραφικής του εξωτερικού τοίχου του σχολείου από τους μαθητές του 3ου Δ.Σ Αλμυρού, του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και του ΕΠΑΛ Αλμυρού, με σχέδιο εμπνευσμένο από τους στίχους του τραγουδιού «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο». Οι μαθητές μέσα από τη συνεργασία για τη δημιουργία του κοινού αυτού καλλιτεχνικού έργου ανέπτύξαν τις έννοιες της αλληλοβοήθειας, του σεβασμού, της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

 Ε1

Ε2

Ε3

Ε4

Ε5

Ε6

Ε8

Ε7

Ε9

Ε10

Ε12

 

 

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 17/11/2023

Το σχολείο μας τίμησε την εξέγερση των φοιτητριών/τών του Πολυτεχνείου το 1973 με μια συγκινητική γιορτή των μαθητών της Δ΄ τάξης σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

Τα μηνύματα του '73 παραμένουν επίκαιρα και σήμερα,  50 χρόνια μετά και καθοδηγούν τους νέους σε αγώνες και διεκδικήσεις για Ειρήνη, Κοινωνική δικαιοσύνη και δημόσια -δωρεάν παιδεία.

Συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό της Δ΄ τάξης κ. Ψωμαδοπούλου Ζωή , στον Μουσικό μας Μέτα Ρισέλντ-Ραφαήλ και στις/στους μαθήτριες/τές της τάξης.

 

Π 1

 

Π2

Π3

 

Π4

 

 

Διάκριση μαθητή σε διαγωνισμό ζωγραφικής

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2023, η 111 Πτέρυγα Μάχης διοργάνωσε διαγωνισμό και έκθεση ζωγραφικής για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της περιοχής μας με θέμα: ” Μεταξύ Γης και Ουρανού”.  Στον διαγωνισμό διακρίθηκε και βραβεύτηκε ο μαθητής της ΣΤ τάξης του σχολείου μας Παπακωνσταντίνου Γεώργιος.

     Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συγχαίρουν τον μαθητή Παπακωνσταντίνου Γεώργιο για τη διάκρισή τιυ.

Άσκηση Σεισμού

Σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Άσκηση Σεισμού με τη συμμετοχή των μαθητώμ/τριών και όλου του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού του σχολείου.

10Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σήμερα Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού οι δράσεις για τη 10η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» και στόχο να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.Συμμετείχαν όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου και όλες/όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής Πασχαλούδη Σταυρούλας και Τζούνη Ευθύμιου.

Δράσεις:                        

  • Δρόμος Υγείας και Ευεξίας: περπάτημα ή/και τρέξιμο για 2023 μέτρα.
  • Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο του σχολείου.
  • Σκυταλοδρομίες μαθητριών/τών.
  • Αγώνες άλματος σε μήκος.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.

ΑΘ111

ΑΘ 2

ΑΘ31

ΑΘ4

ΑΘ5

ΑΘ6

20231101 090352

 

 

 

Σχολική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Το σχολείο μας, σήμερα Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, γιόρτασε με υπερηφάνεια την Εθνική Επέτειο της πατρίδας μας, τιμώντας τους ήρωες του 1940.

Οι μαθητές των δύο τμημάτων της Πέμπτης τάξης, οργάνωσαν με τις δασκάλες τους κ. Ρεντζούλα Ειρήνη-Χρυσοβαλάντω και κ. Τζιοβάρα Παναγιώτα μια όμορφη γιορτή, θυμίζοντας σε όλους τον αγώνα και τις θυσίες των Ελλήνων για τη δημοκρατία και την ελευθερία. Παρουσίασαν το χρονικό του Ελληνοϊταλικού πολέμου, θεατρικά έργα, επετειακά ποιήματα και τραγούδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε αναφορά στους μαθητές που διακρίθηκαν για τις σχολικές τους επιδόσεις και παράδοση της σημαίας στον Σημαιοφόρο του ΣΤ1 και στη Σημαιοφόρο του ΣΤ2 από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Μπασιάκο Γεώργιο.

Ενημέρωση για την Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) από 20/10/2023 και  κάθε Παρασκευή στο σχολείο μας, η οποία αποτελείται από τον Δ/ντή του Σχολείου, την εκπαιδευτικό ΕΑΕ, την  Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.

Το έργο της Ε.Δ.Υ. στοχεύει στη στήριξη της οικογένειας και των μαθητών/τριών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Απευθύνεται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό με ιδιαίτερη προσοχή σε μαθητές/τριες που έχουν ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι ατομικές συναντήσεις  με τους/τις μαθητές/τριες πραγματοποιούνται κατόπιν γραπτής συναίνεσης του γονέα/ κηδεμόνα. Όλα τα προγράμματα στοχεύουν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος.

Για τον προγραμματισμό των συναντήσεων μπορείτε να στέλνετε email στις ακόλουθες διευθύνσεις: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τη διεύθυνση του σχολείου. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε ιδιαίτερο χώρο με την ησυχία και την προσοχή που απαιτείται. Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές, με βάση το επαγγελματικό απόρρητο των ειδικοτήτων.

Με Εκτίμηση,

Μπασιάκος Γεώργιος                                     Χατζηκυριάκου Ευτυχία

Δ/ντης                                                            Εκπ/κός ΕΑΕ

 

Παπακωνσταντίνου Δήμητρα                         Χονδροδήμου Καρμελίτα

Κοινωνική Λειτουργός                                  Ψυχολόγος

 

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια η «ΦΛΟΓΑ» Μαγνησίας, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη του  Κένταυρου Βόλου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή δρομική εκδήλωση με σύνθημα «Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ». Η γιορτινή αθλητική «βόλτα»  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 11:30 στην παραλία του Βόλου, με την εκκίνηση στο ύψος της Αργούς και διανύοντας μία μικρή διαδρομή των 2 χιλ. περίπου. Όλοι ανεξαιρέτως μπορούμε να τρέξουμε με το ρυθμό μας, ή και να περπατήσουμε, χαρίζοντας τη στήριξή μας στον αγώνα ζωής των παιδιών της  Φλόγας, με ένα συμβολικό αντίτιμο.  Δηλώσεις  συμμετοχής  γίνονται  στα γραφεία της "ΦΛΟΓΑΣ"  στο Βόλο, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), τηλ. 24210-24628 και στο κατάστημα  Cougar Sport Ιάσονος 126 με Όγλ  (ώρες καταστημάτων). Από τα σημεία αυτά θα παραληφθούν  οι αριθμοί συμμετοχής και μπλουζάκια.
Πληροφορίες: Δ/νση Αθλητισμού, τηλ.  2421071770  και «Φλόγα», τηλ. 2421024628Εγγραφές θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα στην παραλία.

Άνοιγμα Σχολείων - Δια ζώσης λειτουργία (Δευτέρα 2/10)

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 τα σχολεία ανοίγουν και τα  μαθήματα θα γίνουν δια ζώσης.
Θα εφαρμοστεί κανονικά το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου και για τις 6 διδακτικές ώρες.
Προσέλευση μαθητών: 08:00-08:15
Αποχώρηση μαθητών: 13:15
Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά  (13:15-15:00)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 2023-2024

 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΕ70)

 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΣΟΦΙΑ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ  Α
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΛΕΝΗ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Β1
ΝΤΟΥΜΑΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Β2
ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Γ1
ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Γ2
ΨΩΜΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Δ
ΡΕΝΤΖΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΧΡΥΣΟΒΑΛΆΝΤΩ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Ε1
ΤΖΙΟΒΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ Ε2
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤ1
ΚΟΡΔΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
 ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ

ΣΤ2

 

ΛΙΛΗ ΝΑΡΙΑ                                                                                      ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ                          ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ                                                            ΠΕ70-ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΑΕ                   ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ                                                            ΠΕ11-Φ.ΑΓΩΓΗΣ                                                                       

ΠΛΑΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ                                                                       ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΩΝ       

ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ                                                               ΠΕ70 - ΔΑΣΚΑΛΩΝ  

ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                               ΠΕ86-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ                                                                    ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΤΖΟΥΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ                                                                   ΠΕ11-Φ. ΑΓΩΓΗΣ

ΜΕΤΑ ΡΙΣΕΛΝΤ                                                                           ΠΕ79.01 - ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ                                                                 ΠΕ71-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΚΥΡΙΑΖΗ ΑΣΠΑΣΙΑ                                                                       ΠΕ70.50-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΨΑΡΡΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΗ                                                                 ΠΕ71-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΑΖΑΡΑ ΕΙΡΗΝΗ                                                                          ΔΕ01-ΕΒΠ

ΧΟΝΔΡΟΔΗΜΟΥ ΚΑΡΜΕΛΙΤΑ                                                          ΠΕ23- ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ                                                     ΠΕ30-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

 

Τα ξεφτέρια του ΣΤ2 (Σχολική Εφημερίδα)

ΑΝΤ 1 1

 

ΑΝΤ 2 2

 

ΑΝΤ 3 3

 

ΑΝΤ 4 4

Τα παραδοσιακά παιχνίδια, ένας δίαυλος επικοινωνίας και ενδυνάμωσης της σχέσης σχολείου - οικογένειας

Στα πλαίσια του προγράμματος αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α2 και Ε2 του σχολείου μας μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, Μαρία Ντουμανάκου, συντονίστρια του άξονα, Μαρία Κορδέλα, Σταυρούλα Πασχαλούδη, Ειρήνη Ρεντζούλα και Άννα-Μαρία Κατσαβριά, ολοκλήρωσαν τις δράσεις του άξονα με τον καλύτερο και πιο διασκεδαστικό τρόπο. Οι μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης (τμήμα Α2) παρουσίασαν ένα μικρό καλοκαιρινό θεατρικό δρώμενο, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης (τμήμα Ε2) παρουσίασαν τις σκέψεις τους, όταν ακούν τη λέξη παιχνίδι. Ετοίμασαν και παρουσίασαν και σχετικό πίνακα. Στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων υπήρχε επίσης και έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών όλου του σχολείου με θέμα τα παραδοσιακά παιχνίδια!

Στη συνέχεια γονείς και παιδιά βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίστηκαν σε ομάδες και το παιχνίδι ξεκίνησε!!!! Οι μαθητές της Α΄ τάξης έπαιξαν αντιμέτωποι στους γονείς τους κουτσό, τρίλιζα, σκοινάκι και τέλος μήλα ενώ οι μαθητές της Ε τάξης έπαιξαν μήλα, καμάρα και τζαμί. Φυσικά και στις δυο ομάδες υπήρξαν μόνο νικητές αφού όλοι μικροί και μεγάλοι έπαιξαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε και ο στόχος του προγράμματος που αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.

               Η εκπαιδευτικός και συντονίστρια του άξονα αξιολόγησης

                                             Μαρία ΝτουμανάκουA 1

                                                                                                                                                            

A3                                                        A4

A5

 

A2

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ Α1 ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤ1

Μετά από παρατήρηση διαταρακτικών συμπεριφορών των μεγάλων μαθητών και παρατήρηση συναισθημάτων ανασφάλειας και φόβου των μικρών μαθητών τις πρώτες μέρες της σχολικής ζωής αποφασίστηκε η εκπόνηση μιας σειράς δράσεων για να αποκτήσουν οι μεγάλοι συναισθήματα ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης και να μπορέσουν οι μικροί να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον και να κάνουν καινούριους φίλους.

   Συγκεκριμένα, δόθηκε αρχικά ερωτηματολόγιο στους μεγάλους μαθητές και πάρθηκαν συνεντεύξεις από τους μικρούς για ανίχνευση των συναισθημάτων.Στην 1η συνάντηση κάθε μαθητής της ΣΤ1 υιοθέτησε ένα ή δύο μαθητές του Α1 και πραγματοποιήθηκε γνωριμία των δύο τμημάτων.Κάθε μαθητής παρουσίασε τον εαυτό του με ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο.Καταρτήθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας, συναποφασίστηκαν οι κανόνες και αναρτήθηκαν.Στη 2η συνάντηση οι μικροί ξεναγήθηκαν από τους μεγάλους στο χώρο του σχολείου και ενημερώθηκαν για τους σχολικούς κανόνες.Ορίστηκε το τελευταίο 5λεπτο του 1ου διαλείμματος κάθε μέρας για επικοινωνία μεταξύ τους.Στην 3η συνάντηση φτιάχτηκε το πανό της «Φιλίας» με υποσχέσεις για συνεργασία και αλληλουποστήριξη.Στην 4η συνάντηση έγιναν παιχνίδια δράσης και εμπιστοσύνης και κινητικές/γυμναστικές δραστηριότητες.Στην 5η συνάντηση επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του σχολείου, διάβασαν παραμύθι οι μεγάλοι στους μικρούς, το επεξεργάστηκαν και το ζωγράφισαν.Στην επόμενη συνάντηση επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη της πόλης και ακολούθησαν την αντίστροφη διαδικασία(Διάβασαν οι μικροί στους μεγάλους απόσπασμα από κάποιο βιβλίο).Δόθηκε ερωτηματολόγιο αποτίμησης και ανίχνευσης συναισθημάτων και εντυπώσεων από τη δράση.Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ανέπτυξαν κλίμα συνεργασίας,ενσυναίσθησης και διάδρασης και απασχολήθηκαν με θετικές δράσεις.

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ (ΠΕ70-ΕΑΕ)

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΕΛΕΝΗ (ΠΕ70)

ΤΖΙΟΒΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΠΕ70)

ΠΛΑΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΠΕ06)

ΚΑΛΤΣΑ ΕΛΕΝΗ (ΠΕ 70.50)

τε10

τε91

τε8 1

τε7 1

τε6

τε511

τε4

τε3

τε2

τε1

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού
Αλμυρός
Τ.Κ. 37100
Τηλ: 2422021482
email: mail@3dim-almyr.mag.sch.gr
Copyright © 2013. Το σχολείο μας! Rights Reserved.